De eerste twee weken zitten erop!

Groep 1 en 2

Helaas zijn de ouders nog niet welkom in de school. Daarom zorgen juf Roos en juf Janneke ervoor dat we met regelmaat foto’s maken. Op die manier kunt u toch met ons meegenieten van alles wat wij op een dag beleven in groep 1/2.

We werken aan het thema ik. We leren alles over onze lichaamsdelen. De letter die centraal staat is de letter i.
In de klas hebben we een lettertafel staan waarop we allerlei voorwerpen met de letter i verzamelen. Neem dus vooral je (opblaas)krokodil mee, of een inktvis met lange tentakels! Wat denk je van een kikker, of een schildpad? Of een ridder?

Weet je dat wij elkaar ook opgemeten hebben? We zijn heel benieuwd hoeveel we gegroeid zijn over een aantal weken.
Volgens ons groeien de kinderen uit groep 1/2 enorm hard. We spelen veel buiten en eten heel gezond. De broodtrommels zijn gevuld met groente en fruit en heerlijk gesmeerde boterhammen. Watermeloen, frambozen, komkommer en handen vol tomaatjes worden er opgesnoept tijdens onze pauze.

Tijdens het fruitmoment lezen we vaak een boek, doen we een spelletje of kletsen we over alles waar kinderen van houden.
Zo weten we dat het nichtje van Senn bijna op school komt, dat Saartje de hond en Bram de poes bij Dies wonen en dat Nine graag met oma naar het bos wil.

We hebben in de kring ook tijd om elkaars werk te bekijken. Kinderen mogen vertellen wat ze gemaakt hebben tijdens het speel/werkmoment. En daarna? Dan hoeft het nog niet opgeruimd te worden hoor! Dan mogen de legovoertuigen, kleimonsters of kralenplanken op de trotskast staan.