Een goede start in groep 7/8

De eerste weken zitten erop, we hebben een prettig begin gehad, waarbij we in de eerste week wat gesprekken hebben gevoerd over onze verwachtingen van dit jaar en wat we belangrijke regels vinden in de klas. Gelukkig is iedereen het erover eens dat je in een opgeruimde, rustige omgeving het prettigst werkt. En dat het ook heel fijn is als iedereen met respect met elkaar omgaat. Ik kan hier nu wel als juf van groep 7/8 gaan vertellen dat ik dit jaar weer een fijne groep lijk te hebben en dat de eerste twee weken soepel zijn verlopen, maar liever laat ik de leerlingen hieronder zelf aan het woord.

Omdat de informatie-avond niet door kan gaan i.v.m. corona, kunt u hier de presentatie met waardevolle informatie over dit schooljaar lezen: Informatieavond september 2020.

Fiene schrijft:

Start van het schooljaar.
Dit jaar sprongen we het schooljaar in.
Iedereen spong op een trampoline de school in.
Het was best spannend, want je had iedereen 6 weken niet gezien en een andere juf en je zat ook in een nieuwe klas.
Het meeste was hetzelfde maar er waren ook dingen anders.
De eerste week was spannend en moeilijk, maar het werd steeds makkelijker.
En je leerde de klas, de juf de kinderen beter kennen.
De planning was ook anders, maar je went er wel aan.
Het wordt steeds leuker.
Maar je krijgt wel huiswerk 2keer in de week. Maar op de middel baren school krijg je elke dag huiswerk dus je went er wel alvast aan.
Stiekem is groep7 best wel leuk.
Fiene

Nick:

Begin van het schooljaar
Tijdens de vakantie miste ik mijn vrienden heel erg. Daarom was ik ook heel blij dat we weer naar school gingen. Tijdens de coronatijd miste ik mijn vrienden ook heel erg. Het begin was heel leuk we mochten met een trampoline in de school springen. Ik stootte mijn hoofd bijna tegen de deur. Ik had veel te vertellen in de kring, het was heel gezellig. De lessen had ik gemist. Mijn verbeterpuntjes waren dat ik wat minder moest bewegen in de klas. Dat gaat nu al veer beter. Ik heb al zin in de rest van het jaar. Hopelijk wordt het nog een leuk schooljaar.
Groetjes Nick 😊

Julia en Britt:

Eerste paar weken op school
We hebben al twee weken school gehad,
En het gaat al goed.
We hebben eerst over onze vakantie gepraat.
Iedereen heeft wat verteld, daarna zijn we begonnen met de lessen.
We hadden nog niet veel lessen gemaakt.
We hebben ook een nieuwe schoolomgeving, dat heet Moo.
De volgende dag deden we meer lessen,
zoals, taal, spelling, rekenen, Engels en nog veel meer dingen.
We krijgen ook al huiswerk mee op dinsdag en donderdag.
We doen ook twee keer per week gym.
Je zit in de klas naast een maatje je verwisselt om de drie weken.
Je hebt ook twee keer pauze.
Deze twee weken gingen heel goed
Groetjes Julia en Britt

Yari en Sem:

Het begin van het schooljaar
Hallo wij zijn Yari en Sem. Wij zitten nu in groep7 en hebben een goed begin. We hebben al meer dingen geleerd. Het is nu al naar ons zin. Onze juf is leuk en ze kan goed uitleggen. Ze kletst ook heel veel. Wij proberen ons goed te concentreren. Het is nog wel wennen in deze klas maar het lukt wel. We zijn al twee weken op school. Met gym hebben we meester bram. En dat doen we aan het eind van de dag. Dit was het weer groetjes van Yari en Sem.doeeeeei

Fadmina en Mette:

De eerste 2 weken op school
De eerste dag hadden wij: eerst gekletst tot de kleine pauze daarna hadden wij gerekend we gingen ook op de computer en we hadden na de pauze gegymd. De dag is afgelopen en wij vonden het een leuke dag.
Het is bijna de laatste dag van de 2e week, we hebben eerst aan de weektaak gerekend en daarna aan taal. Ongeveer een uur later gingen we naar de muziekles. Daarna gingen we lunchen. Na de lunch gingen we alles afmaken wat af moest en toen gingen we knutselen.
Nu is het weekend joepie !!!
De 2de week is alweer afgelopen. De eerst 2 weken waren super leuk.
Groet Fadmina en Mette

Danielle:

De start van de school :groep 7
De1e week: wehebben kennis gemaakt met de klas .en een nieuwe site moo : mijn omgeving online. dat was wel een uitdaging. En toen hebben we weer in de gymzaal mogen gymmen , want voor de vakantie mocht dat niet vanwege corona. Op maandag gaan we met meester Bram gymmen van sport en spel en dat is meestal leuk.
De 2e week
Hebben we meer kennis gemaakt met de lessen.
Rekenen, taal ,spelling ,nieuwsbegrip, aardrijkskunde en nog veel meer.
Dat was heel leuk
Nu zitten we in week 3
We hebben al heel veel lessen gedaan en nu hebben we donderdag de 1e topotoets
Het gaat nu al over heel Europa. En dat is nog wel heel moelijk . Elke donderdag en dinsdag krijgen we huiswerk dinsdag taal huiswerk en donderdag reken huiswerk
Groetjes Danielle Keizer

Justin en Gydo:

Het begin van groep 7
We hebben de eerste week op onze nieuwe app
Moo gezeten. we hebben het heel erg naar ons zin.
het is heel leuk in de klas we leren veel.
We hebben komende vrijdag de maandviering.
We hopen dat het een leuk jaar gaat worden.
We hebben verjaardagskalender gemaakt dat was wel leuk. Het gymmen was ook wel leuk. Ik ben op vakantie geweest en het was heel leuk. Justin en ik hebben veel gespeeld in de vakantie vooral in de nestwaarden.
Groetjes Justin en Gydo