obs Den Boogerd | Donkerstraat 17 | 5308 KB Aalst | info@obsdenboogerd.nl | 0418-672626We leren en werken op verschillende manieren


Groep 3 en 4

Er wordt hard gewerkt in onze groep. Zo oefenen wij al joggend de eerste woorden van kern start. Super leuk, want tussendoor bewegen we op een liedje dat ook voorbij flitst. Want wisten jullie dat je door “bewegend leren” de stof juist beter kunt onthouden?!

We hebben ook zelfstandig naamwoorden geleerd en geoefend. Voordat we zelf allerlei woorden op post-its gingen schrijven, hebben we met “genummerde hoofden “ de stof eerst herhaald. Genummerde hoofden, hoe werkt dat dan ? We zitten in groepjes van 4 en krijgen allemaal een nummer. Er wordt een vraag gesteld, we denken eerst zelf na, vervolgens steken we letterlijk de “koppen“ bij elkaar en overleggen dan wat het juiste antwoord is. Er wordt een nummer genoemd en degene met het nummer gaat op de stoel staan en deelt het antwoord met de hele klas. Zo leren wij van en met elkaar!

Tellen in groep 3 gaat al heel goed. We zijn daarom al bezig met de tientallen. Dit oefenen we onder andere door het spel: Dienaren van de koning.

We hebben de afgelopen periode goed geoefend om vanuit een boek de opdrachten te lezen en het netjes in het schrift te krijgen. En jippie , dat is gelukt! Onze schriften hebben mooie rijtjes onder elkaar.