De eerste weken in groep 5 en 6

De kop is er af!

Nadat we met een sprong in het nieuwe schooljaar zijn ingegaan, zijn we natuurlijk gestart met de mooie vakantieverhalen en een hernieuwde kennismaking.

Voor Lucas, Amelia en Luka was het nog even wennen in de bovenbouw, maar inmiddels kennen zij net als de twee nieuwelingen Justin en Levy, iedereen in onze groep.

De eerste weken stonden vooral in het teken van groepsbinding. Met gesprekken, spelletjes en oefeningen van de kanjertraining leren we elkaar te respecteren en op een fijne manier samen te werken. Samen hebben we bedacht welke regels en afspraken belangrijk zijn voor onze groep en wat we nodig hebben om ons prettig te voelen in de groep en om ons werk goed te kunnen doen.

Ondertussen hebben we ook een start gemaakt met de lessen. Bij taal heeft iedereen alweer veel nieuwe woorden aangeboden gekregen, heeft groep 6 gewerkt met voegwoorden en groep 5 met lidwoorden en zelfstandige naamwoorden.

Bij het rekenen ging groep 6 aan de slag met verhoudingstabellen en met de m2 (vierkante meter) en groep 5 met de tafel van 7 en met de klokken.

We weten het verschil tussen amfibieƫn en reptielen, wat zoogdieren zijn, hoe paddenstoelen groeien en welke giftig zijn, welke materialen magnetisch zijn en welke niet.

Maar ook doen we aan bewegend leren: bekijk hieronder ons estafette dictee op het schoolplein. Kortom, we zijn echt begonnen hoor.