Techniekmiddag – nieuw op school

Kinderen enthousiast!

Donderdagmiddag 17 september stond de hele middag in het teken van techniek. Techniek is een nieuw vak binnen onze school. Het thema van deze middag was “drijven en zinken”.

Al bij aankomst op school werd de nieuwsgierigheid van de kinderen geprikkeld, want op het plein en in de gangen stond al van alles klaar. De middag werd gestart met een opening rondom het thema. Na het bedenken van onderzoeksvragen, gingen alle kinderen aan de slag met het zoeken naar antwoorden op hun vragen.

In de stralende zon hebben de kinderen door het uitvoeren van 9 verschillende proefjes geprobeerd antwoord te krijgen op de onderzoeksvragen. Iedereen is enthousiast aan het werk geweest en de conclusie van de kinderen was dat: deze middag super leuk was, je soms lang en goed moet kijken om te zien wat er gebeurt, je heel precies moet werken, ze erg veel hebben geleerd en ze hopen dat we zeker nog veel vaker zo’n techniekmiddag gaan doen.