Rekenweek

Op reis

De week van 22 t/m 26 maart stond in het teken van de Rekenweek. Zo volgden de leerlingen van groep 7/8 tijdens de rekenweek de rekenreis van Camilla naar haar vriend Emiel, die naar het buitenland was verhuisd. Met leuke ingewikkelde puzzels, plattegronden en kluiscodes, kwamen we dan toch met Camilla op de goede bestemming aan!

De kinderen gingen onderzoekend rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. En het is ook nog eens heel leuk! Groep 5/6 ging ook op rekenreis en moest meten op het plein! Daarbij hadden ze allerlei prachtige spulletjes meegebracht voor in de koffer!

Groep 3/4: We zijn in een boot aan het roeien geweest en kwamen aan op een rekeneiland. Daar moesten we een plattegrond tekenen en stapten een trein in. We moesten naar de machinist door middel van een sudoku op te lossen. We moesten een schat zoeken door middel van een pijltjescode, hebben een meisje geholpen door sommen op de trap te maken en de kaartjes met de maanden van het jaar in de goede volgorde gelegd. Er was een enorme betrokkenheid bij de kinderen! Super tof!