Op zoek naar waterdiertjes in de sloot

Groep 3 en 4

Begin juni, op een stralend zonnige dag, hebben de leerlingen van groep 3 en 4 een onderzoek naar waterdiertjes gedaan in de sloot naast de school. Na een gezellige gezamenlijke picknick zijn de kinderen vol enthousiasme met schepnetjes, bakken, emmers, zoekkaarten en vergrootglas op zoek gegaan naar de waterdiertjes.

En wat hebben ze veel ontdekt en gevonden! Watertorretjes, slakken, kleine visjes, rood wormpje (we weten nog steeds niet hoe deze heet), waterspinnetjes, schrijvertjes, noem maar op. En als klap op de vuurpijl: toch nog wat (oud) kikkerdril!

Ook hebben we de mooie groene kikkers zien zwemmen en zien kwaken. We weten nu waar dat kikkerconcert bij ons in de klas vandaan komt!